Smajlíci, emoji, emotikony. Symboly, ktoré sú už dnes bežnou súčasťou komunikácie pozná snáď každý. Dokážeme nimi často nahradiť celé slová, dať najavo emócie alebo niekoho pekne odpálkovať.

Pokiaľ sa niekoho opýtate na krajinu Fínsko, prvé čo ho napadne, bude asi sauna, vodka, Nokia, divoký los a podobne. Na oko možno konzervatívna krajina sa rozhodla zaujímavým spôsobom vstúpiť do sveta digitálnej komunikácie.

Fínsko je totižto prvou krajinou, ktorá vytvorila vlastné, národné emotikony. Je ich spolu cez 30 a zverejnené budú postupne, každý jeden deň v decembri, v rámci akéhosi digitálneho adventného kalendára.

Ten nájdete →na tejto stránke← a smajlíci rozhodne stoja za to. Fínske ministerstvo zahraničia (naozaj) zverejnilo pre ukážku zatiaľ tri emotikony, ktoré nájdete nižšie.

metal sauna 3310

Vedeli by ste takú Nokiu 3310 použiť v konverzácii? My určite áno. Keďže ste vy, naši čitatelia, už v minulosti dokázali, že dokážete byť veľmi kreatívni, možno by ste mali pár návrhov, ako by mali vyzerať národné emotikony našej krajiny.

Podeľte sa o vtipné nápady v diskusii pod článkom.