Huawei G7 Plus
Huawei je podľa posledných prieskumov druhým TOP výrobcom smartfónov v Európe a niet sa čomu čudovať. Doterajšiu plejádu podarených smartfónov s akceptovateľnými cenami dopĺňa ďalší.

Segment strednej triedy je v oblasti smartfónov asi ten najviac konkurencieschopný, čoho dôkazom je množstvo zariadení z tejto kategórie, ktoré rôzni výrobcovia v poslednej dobe predstavili.

S najnovším prírastkom prichádza aj Huawei. Model G7 Plus je nástupcom minuloročného smartfónu Huawei G7 a určite stojí za pozornosť.

Oproti minuloročnej verzii sa dočkal vylepšenia displeja, ktorý je teraz vybavený Full HD rozlíšením, vyrobený je IPS technológiou a má uhlopriečku 5,5 palca. Pokrok nastal aj v „pohonnej jednotke“.

Huawei G7 Plus poháňa veľmi schopný okta-core procesor Qualcomm Snapdragon 615, v kombinácii s 3 GB operačnou pamäťou RAM a 32 GB interným úložiskom (+micro SD slot do 128 GB).

Zariadeniu ďalej nechýba 13 MPix zadný a 5 MPix predný fotoaparát, poteší snímač odtlačkov prstov na zadnej strane alebo dual SIM slot s podporou LTE konektivity. Smartfón beží na operačnom systéme Android vo verzii 5.1 Lollipop s užívateľským prostredím Emotion UI v3.1.

huawei_g7_plus

Huawei G7 Plus sa určite nemusí hanbiť ani za podarený dizajn, o to viac môže byť zaujímavá cena. Tá sa po prepočte začína na 330-tich dolároch v domovskej Číne.

Huawei G7 Plus je „po štarte“ zatiaľ dostupný v domovskej Číne a Thajsku, o prípadnej expanzii do našich končín vás budeme informovať. Určite by si však smartfón svoju klientelu našiel aj v Európe.