Úvod Výrobcovia Huawei Čína dominuje: Huawei sa stal druhým TOP výrobcom v Európe

Čína dominuje: Huawei sa stal druhým TOP výrobcom v Európe

Spoločnosti Huawei sa na starom kontinente začína dariť. O jej produkty je v Európe veľký záujem.

4
Huawei P8

Vidíte ich v takmer každom obchode s elektronikou, a to vo viacerých cenových kategóriách – reč je samozrejme o produktoch od spoločnosti Huawei, ktorá sa v týchto dňoch stala druhým TOP výrobcom Android zariadení na kľúčových európskych trhoch ako je Nemecko, Francúzsko či Veľká Británia.

Prvú priečku má podľa dostupných štatistík z tretieho štvrťroku samozrejme i naďalej obsadenú gigant Samsung z Južnej Kórey. Pri takomto tempe mu však bude jeho neustále rastúci čínsky konkurent stúpať čoraz viac po päte. Ten sa behom dvoch rokov dokázal vypracovať zo šiesteho až na druhé miesto.

Vyplýva to z ešte čerstvého tvrdenia renomovanej analytickej spoločnosti Kantar Worldpanel, kde mal Huawei obrovskými predajnými číslami predbehnúť spoločnosti Motorola, HTC, ale aj Sony, ktorá sa poslednú dobu topí v problémoch s menším dopytom po smartfónoch a tabletoch z modelového radu Xperia.

Mnohí odborníci predpokladajú, že za úspechom stojí trhovo orientované zameranie pozornosti pri výrobe nových mobilných produktov, kde hrajú dôležitú úlohu najmä špecifické požiadavky potenciálnych zákazníkov. Svoju úlohu ale zahrali aj zhoršujúce sa situácie doteraz najväčších konkurenčných hráčov, ktorí medzi európskymi spotrebiteľmi pôvodne patrili do TOP 5.

Xiaomi vs. Huawei

Turbulentné situácie sú ale aj na domácom trhu. Ďalšieho veľkého výrobcu smartfónov z Číny – spoločnosť Xiaomi – totiž nedávno Huawei zhodil z kráľovského trónu a stal sa tak aspoň dočasne absolútnou jednotkou. Tretia pozícia v tomto prípade patrí kalifornskému jabĺčku, na európskom trhu mu pre zmenu patrí druhé miesto.

Vlastníte smartfón so značkou Huawei? Ste s ním spokojní?