Na trhu stále existuje veľké množstvo smartfónov, ktoré sa predávajú so 16 alebo dokonca s ešte 8 GB internou pamäťou, čo je v súčasnosti málo. Dáta, aplikácie a multimédiá rastú na objeme a týka sa to aj fotografií.

Ľudia so smartfónmi fotografujú radi a veľa, čoho výsledkom sú často stovky fotografií uložených v smartfóne. Tie zaberajú podstatnú časť úložného priestoru. S týmto problémom vám môže pomôcť inovovaná verzia služby, respektíve aplikácie Google Fotky.

Po novom do jej nastavení pribudla možnosť „uvoľniť miesto“. Ak ju aktivujete, Google Fotky odstránia zo zariadenia všetky fotografie, ktoré už máte v tomto online priestore zálohované. O fotografie teda neprídete, budete k nim pristupovať prostredníctvom aplikácie Google Fotky,  v smartfóne sa vám však uvoľní kapacita internej pamäte.

Pochopiteľne, na to aby ste k fotografiám cez appku Google Fotky mohli pristupovať, budete potrebovať pripojenie na internet, čo v dnešnej dobe nie je až taký problém.

K ďalšej novinke patrí možnosť skomprimovať už nahrané fotografie z pôvodnej kvality do režimu vysokej kvality. Fotografie budú zaberať citeľne menej miesta.

google_fotky

Google Fotky prebiehajú aktualizáciou od dnes, takže postupne dostihne všetkých jej používateľov. Spomínané nastavenia nájdete na photos.google.com/settings alebo priamo v menu aplikácie.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.photos“]