Úvod Android Wear Android Wear hodinky dostanú Marshmallow začiatkom budúceho roka

Android Wear hodinky dostanú Marshmallow začiatkom budúceho roka

0

Marshmallow sa nedočkajú iba majitelia smartfónov či tabletov. Aktualizácia totiž čaká aj na tých, ktorí vlastnia inteligentné hodinky s operačným systémom Android Wear. A ako sme sa od Google dozvedeli, jej sprístupnenie formou OTA by mali byť k dispozícii počas nadchádzajúcich mesiacov.

Balíček so systémom Android 6.0 Marshmallow prinesie hodinkám od rôznych výrobcov niekoľko vylepšení, a to vrátane nových povolení pre aplikácie, podpory pre procesory Intel x86 (ten využívajú ešte len nedávno predstavené smartwatch TAG Heuer Connected) a reproduktor, čo znamená, že vývojári môžu do Android Wear aplikácií vkladať už aj zvuk.

Marshmallow dostanú všetky doterajšie modely, pričom v zozname samozrejme nechýbajú ani také LG G Watch alebo Samsung Gear Live. Podrobný rozpis s harmonogramom Google zverejní na jednej zo stránok sociálnej siete Google+.

Vývojári aplikácií majú aktualizačný balíček (API 23) už prístupný. Internetový gigant o ňom informoval prostredníctvom svojho oficiálneho blogu, kde uviedol i ďalšie dôležité informácie. Spomína sa tam napríklad, že API 23 zároveň umožní jednoduchšiu tvorbu aplikácií pre okrúhle aj hranaté displeje, nakoľko na spotrebiteľskom trhu momentálne nájdeme množstvo oboch typov Android Wear hodiniek a tento trend bude v blízkej budúcnosti ešte určite rásť.