Dnes existuje nespočetné množstvo rôznych cloudových služieb pre zálohovanie, ukladanie alebo zdieľanie dát, Google Drive však patrí k špičke. Obľúbené úložisko dát práve prechádza aktualizáciou.

Autori sa v najnovšej aktualizácii zamerali na kľúčové oblasti v rámci zdieľania súborov, bezpečnosti, ale aj používateľského pohodlia.

Upozornenia z aplikácie Google Drive boli doteraz obmedzené len na e-mail. Pokiaľ s vami niekto zdieľal konkrétny súbor alebo priečinok, museli ste zamieriť do svojej schránky s elektronickou poštou.

Po novom vás na interakciu upozorní priamo aplikácia Google Drive klasickým upozornením, ktoré sa  vám objaví v notifikačnej lište a po kliknutí naň môžete k dátam okamžite pristupovať.

Ďalšou novinkou je možnosť požiadať o prístup k súborom. Žiadosť sa majiteľovi súboru opäť zobrazí prostredníctvom notifikácie, a ten už následne môže udeliť žiadateľovi prístup ku konkrétnemu súboru alebo priečinku.

google-drive

Aj keď dnes používa Google služby široké spektrum ľudí, nájdu sa aj takí, ktorí dávajú prednosť iným službám. Nová aktualizácia umožní zobraziť náhľad na súbory v službe Google Drive aj užívateľom, ktorí nemajú Google účet.

Doteraz to bolo možné len vo webovom rozhraní, po novom to pôjde aj na mobilných zariadeniach.

Aktualizácia aplikácie Google Drive už začala prebiehať a v najbližších dňoch dobehne všetkých jej používateľov. Zmeny sú markantné a používanie tohto úložiska je zase o niečo pohodlnejšie.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.docs“]