© nationalgeographic.com
Holandsko je krajinou, ktorá je známa vďaka svojim tulipánom, veterným mlynom, oranžovou farbou alebo legalizovanou marihuanou. Po novom k symbolike zrejme pribudnú aj Samsung smartfóny. 

Podľa najnovšej štúdie, ktorú vypracovala spoločnosť Deloitte, viac ako 40 % používateľov smartfónov v Holandsku siahlo po značke Samsung. Ide tak o výrazný náskok pred druhým miestom, na ktorom sa umiestnilo Apple.

Apple smartfóny používa „iba“ 23 % Holanďanov, pričom účastníci tejto štúdie dostali otázku, aký smartfón aktuálne vlastnia, a aký bol ich predošlý model.

Presne 40,5 % opýtaných odpovedalo, že vlastní smartfón s logom Samsungu, kde zároveň 31 % účastníkov ďalej uviedlo, že ich predošlý smartfón bol takisto z dieľne Samsungu. Zaujímavosťou je, že na treťom mieste sa umiestnila Nokia s desiatimi percentami, za ktorou nasledovali výrobcovia HTC (5,3 %), Sony (4,4 %) a Huawei (3,8 %).

samsung

Napriek vysokej kúpnej sile obyvateľov Holandska bude zaujímavé sledovať ďalší vývin na trhu so smartfónmi v tejto krajine. Samsung totižto začiatkom októbra uviedol, že v Holandsku prestane predávať lacnejšie smartfóny a zameria sa hlavne na strednú a prémiovú triedu. Samsung si tak chce vylepšiť svoj kvalitatívny obraz v danej lokalite. Zatiaľ je neznáme, či Samsung zvolí podobnú stratégiu aj na ostatných trhoch.

Vlastníte aj vy smartfón z dieľne Samsungu alebo práve naopak, nikdy by ste po ňom nesiahli?