© notebookcheck.net
Najväčším úskalím dnešných smartfónov je bezpochyby batéria, respektíve jej výdrž na jedno nabitie. Negatívne reakcie verejnosti na tento atribút smartfónov sa množia a technologické spoločnosti sa snažia konať.

V minulosti sme videli množstvo konceptov rôznych vysokokapacitných batérií, extrémne rýchlych nabíjačiek či iných, stále sci-fi energetických vymožeností. Väčšina z nich pochádzala z dieľní výskumných stredísk popredných univerzít, väčšinou dokázali fungovať len v laboratórnych podmienkach a žiadna nedostala konkrétny termín komerčného využitia.

Výsledky vždy vyzerali pôsobivo a pôsobivo vyzerá aj najnovší počin z dielne spoločnosti Huawei, ten má však šancu na komerčný úspech. Ide totižto priamo o konkrétneho výrobcu smartfónov a práve na batérii zo smartfónu svoju technológiu prezentoval.

S využitím nevej technológie je Huawei schopný nabiť štandardnú batériu približne 10-násobne rýchlejšie ako konvenčné nabíjačky. Huawei technológiu prezentoval na 56. ročníku podujatia Battery Symposium v Japonsku. Spoločnosti sa tak podarilo nabiť 3000 mAh batériu na 48 percent svojej kapacity iba za 5 minút600 mAh akumulátor bol nabitý na 68 percent iba za 2 minúty. To všetko bez toho, aby sa opakovaným nabíjaním znížila výdrž alebo životnosť batérie.

Výrobca to docielil špeciálne navrhnutou anódou s molekulami grafitu, pričom technológia prešla množstvom skúšobných procesov a bola certifikovaná testovacím oddelením Huawei. Predstavitelia spoločnosti sa vyjadrili, že v horizonte najbližších troch až piatich rokov dôjde k významnému vylepšeniu v oblasti dobíjateľných batérií a technológií s nimi spojenými.

Spoločnosť Huawei je presvedčená, že nová technológia rýchleho nabíjania batérií povedie k revolúcii v elektronických zariadeniach hlavne pri smartfónoch, nositeľnej elektronike, ale aj elektromobiloch. Dúfame, že si čoskoro nabijeme smartfón do plnej kapacity iba pri rannom varení kávy.

Pozrite si demonštračné video novej technológie.