Tak toto je naozaj zaujímavý fakt, ktorý prekvapil aj nás, v redakcii. Bežný človek, má podľa všetkého každý deň spotrebovať obrovský objem dát. Máme na mysli dáta, ktoré prijímame z internetu, TV, rádia, smartfónov, tabletov a tak podobne. Koľko dát však každý rok zaplavuje naše domácnosti?

Tak teraz dobre počúvajte, len v Spojených štátoch, kde celkovú spotrebu odhadla štúdia z roku 2013 „How Much Media?“ od Institute for Communication Technology Management v USC Marshall School of Business by to malo byť 8,75 zettabajtov, čo je 8,75 milión MILIÓNOV gigabajtov. Wow. Štúdia túto spotrebu dát rozdelila do 30-tich kategórií, ako napríklad internet, rádio, videá, sociálne siete, atď.

Bežný Američan je denne zaplavený 15,5 hodinami médií každý deň, čo predstavuje približne 74GB dát, alebo 9 DVD nosičov. Za takýmto vysokým objemom spotrebovaných dát prirodzene stojí hlavne pozeranie videa, ktoré každý rok narastá o závratných 24%.

Zaujímavým faktom je aj to, že čumenie do YouTube a Facebooku sa od roku 2008 do 2015 zdvihlo z 6,3 miliárd hodín na 35,2 miliárd hodín. Medziročne sa táto hodnota dvíhala o 28%.