Úvod Konkurencia BlackBerry Prvý Android smartfón od BlackBerry môže stáť toľko, ako drahšie iPhony

Prvý Android smartfón od BlackBerry môže stáť toľko, ako drahšie iPhony

5
BlackBerry Priv

Namiesto toho, aby spoločnosť svoj nový telefón konečne predstavila sa k informáciám ohľadom novinky postavila inak. Informácie o ňom totiž pomaly ale isto zverejňuje veľmi zvláštnym štýlom. Sem tam ho spomenie v oficiálnych dokumentoch, vďaka čomu už vieme takmer všetko, vrátane toho, ako bude vyzerať.

Najnovším kúskom, ktorý unikol je jeho cena. Nový BlackBerry Priv má pritom stáť od 749 dolárov vyššie. To však nie je všetko. Cena 749 dolárov platí len pre USA, v Kanade má byť podľa servera Android Central cena až 949 dolárov. Wow.

To z BlackBerry Priv robí jedno veľmi, veľmi drahé zariadenie. V jeho útrobách sa schováva procesor Snapdragon 808, 3GB RAM, 32GB pamäte a pozerať sa bude na 5,4-palcový Quad HD displej pod ktorým sa schováva hardvérová klávesnica.

Android smartfón od BlackBerry zatiaľ nikto nepoužíval a takúto cenu úspešne atakuje v podstate len Apple a sem-tam aj Samsung. Len pre úplnosť, Najnovší iPhone začína na 649 dolároch, zatiaľ čo Galaxy Note 5 sa začal predávať v rozmedzí od 696 do 739 dolárov. Najnovší Nexus 6P v Spojených štátoch stojí 499 dolárov.

Spoločnosť BlackBerry svoju novinku zatiaľ nepredstavila, no podľa informácií servera Android Central by tak mala spraviť už čoskoro. Predobjednávky by mali byť spustené už čoskoro, dokonca možno aj dnes.