Úvod Zariadenia Herné konzoly Pre PlayStation 4 predstavili oficiálny ovládač

Pre PlayStation 4 predstavili oficiálny ovládač

3

Sony predstavením PlayStation 4 opravil mnohé nedostatky, na ktoré sa sťažovali majitelia PlayStation 3. Na jeden nedostatok však zabudli.

PlayStation 4 je aj BluRay prehrávačom, a to nehovoríme o možnosti využívaní aplikácií pre sledovanie filmov, ako napríklad HBO Go, či Netflix tam, kde je dostupný. Ešte stále nevidíte problém? Povedzme to tak, že ovládanie prehrávača joystickom je dosť nepraktické.

Vzhľadom na to, že PlayStation 4 chýba infračervený port, nefungujú ani univerzálne ovládače. V Sony sa preto rozhodli, že vyrobia klasický ovládač, ktorý bude určený špeciálne pre ich konzolu. Stojí 30 dolárov, funguje vďaka technológii Bluetooth a dostupný bude už tento mesiac na vybraných trhoch.

ps4-ovladac

Nový ovládač disponuje infračerveným portom, vďaka čomu môžu ovládať tri ďalšie zariadenia, ako napríklad vašu TV či soundbar. Na ovládanie PlayStation 4 môžete použiť aj univerzálny ovládač, ako napríklad Harmony od Logitech, no ten stojí o niečo viac a nedokážete s ním konzolu vypnúť či zapnúť.