V súčasnosti už na trhu existuje nespočetné množstvo smartfónov z dielní rôznych výrobcov. Preto nás vždy poteší, keď natrafíme na originálny kúsok. Posledný počin nezaujal len názvom, ale hlavne pomerom výbavy k cene.

Informácie o smartfóne WileyFox Storm boli oficiálne oznámené niekedy pred pár mesiacmi, pričom sa už aktuálne objavil na britskom trhu v najlepšom, predvianočnom období.

Dizajn smartfónu nesie niekoľko originálnych prvkov, v podstate ale nevyniká z bežného dlhého radu zariadení strednej triedy. Zaujímavejší je pohľad „pod kapotu“.

WileyFox Storm je vybavený Full HD IPS displejom výrobcu LG, poháňa ho 1,5 GHz octa-core procesor Snapdragon 615 aj spolu s 3 GB operačnou pamäťou RAM. Slušné, 32 GB interné úložisko môžete rozšíriť prostredníctvom pamäťových micro SD kariet a na ocot nezostal ani fotoaparát. 20 MPix primárna snímacia jednotka nesie podpis Sony IMX220, selfie maniakov pre zmenu poteší 8 MPix predný fotoaparát.

Zariadenie ďalej disponuje 2,500 mAh batériou, dvojicou slotov pre SIM karty, 4G konektivitou a operačným systémom Cyanogen OS 12.1, ktorý je založený na Android 5.1 Lollipop.

WileyFox-Storm

Cena? Vo Veľkej Británii je stanovená na 199 libier, čo je rozhodne zaujímavé, tento jedinečný smartfón je zároveň dostupný prostredníctvom známych online predajcov Amazon, Ebuyer, Expansys, Clove a Argos.

Konkurencia v strednej triede hlavne teraz pred Vianocami poradne rastie, čo je pozitívom len pre nás, konečných spotrebiteľov.