Investičný gigant J.P Morgan rozhodne finančnou núdzou netrpí. Avšak aj v tejto spoločnosti začali prebiehať opatrenia na optimalizáciu nákladov a odniesli si to, tak ako všade, zamestnanci.

Spoločnosť totižto všetkým svojim zamestnancom rozdávala smartfóny BlackBerry, a to zadarmo. Zamestnanci tejto investičnej banky si odteraz budú musieť smartfóny kupovať za vlastné peniaze, no spoločnosť si od zrušenia tohto benefitu sľubuje úsporu na úrovni niekoľkých miliónov dolárov.

Ide len o časť optimalizačných opatrení, podľa Wall Street Journal chce spoločnosť J.P. Morgan ušetriť v budúcom roku 6 % nákladov, čo je približne 57 miliárd dolárov.

S novou „mobilnou“ politikou firmy prichádza aj jedno obmedzenie. Niektoré firemné e-maily už nebude možné čítať na zariadeniach BlackBerry, pričom práve takéto inštitúcie si volili túto značku smartfónov kvôli jej bezpečnosti operačného systému.

blackberry

Táto správa prichádza v období, kedy sa BlackBerry chystá predstaviť smartfón s operačným systémom Android, high-end špecifikáciou a hardvérovou klávesnicou.

Ťažko povedať, či opatrenie súvisí s naklonením spoločnosti k mobilnému operačnému systému od Google a obáv z bezpečnosti. BlackBerry ale môže prísť o množstvo zákazníkov, keďže si zamestnanci budú môcť kúpiť akýkoľvek iný smartfón, aj keď za vlastné.