Úvod Výrobcovia HTC HTC predstaví začiatkom budúceho roka vlastný fitness smartband

HTC predstaví začiatkom budúceho roka vlastný fitness smartband

0
foto: Phandroid.com

Niekoľkokrát odložený inteligentný náramok od High Tech Computer bude zrejme už čoskoro konečne realitou. HTC navyše ohlásilo, že na ňom pracuje so športovou značkou Under Armour.

Smartband by mal dokázať zrealizovať všetky základné funkcie, ktoré sa od produktu tohto typu aj očakávajú. V zozname teda nesmie chýbať meranie srdcového tepu, pohybových aktivít, spánku používateľa, zobrazovanie skromných notifikácií z pripojeného smartfónu, vibračný budík a iné.

Ako sa snažíme napredovať vo vývoji prepojenej fitness platformy a rozšíriť naše portfólio produktov, Under Armour a HTC sa rozhodli spustiť plne integrovaný digitálny ekosystém produktov už budúci rok. Tento globálny štart poskytne nástroje pre atlétov rôznych zameraní, ktoré im pomôžu riadiť a zlepšovať ich zdravie či fitness. Čo sa týka progresu tvorby produktov, naše tými majú za sebou veľký kus práce a sme nadšení, že to môžeme už čoskoro zdieľať s verejnosťou – hovorca spoločnosti HTC

Z vyjadrenia hovorcu je zrejmé, že náramok môže doplniť aj iné smart zariadenie, ako napríklad tenisky. Na niečo podobné nedávno pristúpil aj čínsky výrobca Xiaomi, ktorý v spolupráci s miestnym dodávateľom športových potrieb priniesol inteligentnú obuv na behanie alebo vykonávanie inej fyzickej aktivity, pričom tá dokáže zbierať zaujímavé informácie a následne ich synchronizovať so špecifickou mobilnou aplikáciou.
Novinka od HTC by mala disponovať 1,8-palcovým PMOLED displejom či kompatibilitou s Android a iOS zariadeniami.
Oficiálne predstavenie očakávame niekedy začiatkom budúceho roka, zrejme buď počas podujatia CES alebo MWC 2016.