Väčšina aplikácií v obchode Google Play je k dispozícii na stiahnutie zadarmo a vo freemium režime, čiže s možnosťou zakúpenia rôznych položiek priamo v aplikácií alebo v hre.

In-app nákupy majú najčastejšiu hodnotu niekde medzi 0,99 €15 €, pričom obľúbené sú hlavne v hrách, kde si vďaka nákupu rôznych položiek môžete urýchliť napríklad napredovanie v hre.

Predsa len však v obchode Google Play môžeme nájsť aplikácie, ktoré stoja oveľa viac, väčšinou ide o rôzne profesionálne nástroje, navigácie a podobne. Google po novom navýšil maximálnu cenu, akú si môžu autori aplikácií a hier pýtať za svoje produkty, z pôvodných 200 dolárov suma stúpla až na 400 dolárov.

Zmeny cien majú globálny dosah, pričom v našich končinách ide o cenový rozsah od 0,50 € do 350 €. Najväčšiu voľnosť dostali vývojári v Kanade, kde sa limit posunul z 200 dolárov až na 500 dolárov.

Pre zaujímavosť, cenový strop v Apple App Store je nastavený na 1000 dolárov.

google

Samozrejme sa nemusíme báť zvyšovania cien aplikácií, hier alebo implementovaných in-app nákupov. Ide zväčša o rozhodnutie poskytnúť tvorcom profesionálneho softvéru väčšiu voľnosť pri nastavení predajnej ceny. Tí do svojich projektov investujú množstvo času a financií, ktoré sa premietnu do konečnej ceny.

Určite sa však nájdu špekulanti, ktorí budú chcieť túto novinku využiť vo svoj prospech a môžete si tak kúpiť widget luxusného prsteňa za necelé dve stovky. Prečo? Pretože na to máte.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.richpeoplesclub.aquamarine“]