Úvod Konkurencia BlackBerry BlackBerry ukazuje funkcionalitu Android smartfónu PRIV na oficiálnom VIDEU

BlackBerry ukazuje funkcionalitu Android smartfónu PRIV na oficiálnom VIDEU

2
BlackBerry PRIV

Keďže jedno z najväčších prekvapení tohto roka dorazí už čoskoro na pulty obchodov, BlackBerry do éteru vypustilo krátku prezentáciu jeho vymožeností. Vďaka takmer dvoj minútovému video spoznáte HUB, zaujímavé pop-up widgety, po stranách zaoblený displej s Quad HD rozlíšením či inteligentnú QWERTY klávesnicu, ktorá sa vysúva priamo z konštrukcie.

Zaujímavosťou ale je, že výrobca robí promo aj softvérovej klávesnici, pričom v reklamnom spote uvádza, že ide o najlepšiu vo svojej triede. Zrejme nechce vystrašiť niekoľkoročných používateľov čisto dotykových smartfónov od možného záujmu.

Taktiež máme možnosť vidieť bočný indikátor stavu batérie pri jej nabíjaní, ktorý bude umiestnený po celej dĺžke prehnutej časti 5,5-palcového panela. Medzi prednosťami však nechýbala ani obrovská, až 3410 mAh kapacita, pričom tá by mala podľa slov BlackBerry udržať zariadenie okolo 22 hodín pri zmiešanom – bežnom – používaní. Celý deň neohľaduplnej záťaže by preto nemalo predstavovať žiadny problém. Na podobný maratón mal rovnako vlohy starší model Passport s pôvodným operačným systémom OS BlackBerry.

Za pozornosť ďalej určite stojí špičkový 18 MPx fotoaparát, ktorý prešiel cez prísnu certifikáciu, či spĺňa vysoké technologické požiadavky, aby dokázal zákazníkom priniesť nadštandardnú kvalitu. Ten okrem iného ponúka aj optickú stabilizáciu obrazu, natáčanie 4K videí pri 30 snímkoch za sekundu a dvojitý LED blesk.

Medzi predinštalovanými aplikáciami nájdeme napríklad DTEK. Ide o takzvaného virtuálneho asistenta na identifikáciu aktuálneho zabezpečenie uložených dát v smartfóne, na základe čoho potom navrhuje preventívne alebo nápravné opatrenia. Zvládne ale i šifrovať dáta a množstvo iných špecialít so zameraním na ochranu súkromia.

Viac už vo videu nižšie.