Úvod Zariadenia Smartphony Späť do školy: TOP 5 smartfónov pre študentov

Späť do školy: TOP 5 smartfónov pre študentov

Školský rok sa začal a každý študent sa chce pochváliť novou technologickou hračkou, ktorú bude v najbližších mesiacoch používať.

16

Školský rok sa začal a každý študent sa chce pochváliť novou technologickou hračkou, ktorú bude v najbližších mesiacoch používať. Či už na ťaháky, prezeranie sociálnych sietí pod lavicou alebo hranie hier. Ak chcete vymeniť váš starý smartfón za niečo novšie a výkonnejšie, no neviete si vybrať, ste na správnom mieste. V tomto článku nájdete 6 smartfónov, z ktorých vám určite aspoň jeden padne do oka.

Lenovo K3 Note

Na začiatok tu máme niečo pre tých, ktorí si nechcú siahnuť hlboko do vrecka. Za necelých 150 eur si môžete zaobstarať relatívne slušné zariadenie. Lenovo K3 Note ponúka 5,5-palcový full HD displej, osemjadrový procesor MediaTek MT6752 s taktom 1,7 GHz, 2 GB pamäte RAM a Android 5.0 Lollipop. Poteší aj 16 GB úložného priestoru či 13/5 Mpix kombo fotoaparátov. Cez náročný školský deň vás prenesie 3 000 mAh batéria, a ako bonus telefón podporuje až 2 SIM karty a LTE internet.

Lenovo K3 Note si môžete kúpiť za 147,6 eur v e-shope Geekbuying.com

Sony Xperia Z3 Compact

Ak hľadáte niečo menšie a zároveň výkonnejšie, dobre vám poslúži rok stará Xperia Z3 Compact. Tento smartfón síce už nepatrí medzi novinky, no napriek tomu v súčasnosti nenájdete nič lepšie v kompaktnom prevedení.

Sony Xperia Z3 Compact poteší 4,6-palcovým HD displejom, 2 GB pamäte RAM, procesorom Snapdragon 801 a 2 600 mAh batériou, ktorá vám v pohode vydrží aj dva dni. Samozrejme, nesmieme zabudnúť na zadný 21 Mpix fotoaparát a certifikáciu IP 68. Telefón môžete ponoriť pod vodu a nedostane sa doň ani prach.

Sony Xperia Z3 Compact momentálne stojí 337 eur. O pár týždňov sa na trh dostane aj nová Xperia Z5 Compact s procesorom Snapdragon 810 a 3 GB RAM.

Našu recenziu na Sony Xperia Z3 si môžete prečítať tu.

LG Spirit

Ak chcete niečo menšie a na výkon si až tak nepotrpíte, poslúži vám aj LG Spirit. Tento smartfón pred niekoľkými mesiacmi prekvapil pekným dizajnom, vďaka ktorému sa na prvý pohľad zdá, že má zakrivený displej. Nesklame ani výdrž 2 100 mAh batérie. Pozerať sa budete na 4,7-palcový HD displej, zatiaľ čo výkon poskytne 64-bit procesor Snapdragon 410 s taktom 1,2 GHz. Bohužiaľ, nepoteší iba 1 GB pamäte RAM a 4 GB úložný priestor. Našťastie je telefón vybavený slotom na microSD kartu. Snímky zachytíte 8 Mpix zadným alebo 0,9 Mpix predným fotoaparátom.

LG Spirit si môžete kúpiť už za 123 eur. Našu recenziu nájdete tu.

Xiaomi Hongmi

Ak sa smartfón nechcete zaplatiť viac než 100 eur, odporúčame vám čínske zariadenie Xiaomi Hongmi. So 4,7-palcovým HD displejom, 1 GB pamäte RAM a štvorjadrovým procesorom MediaTek MT6589T s taktom 1,5 GHz rozhodne nejde o pomalý a zasekaný kúsok techniky, i keď o rok či dva sa veci môžu zmeniť. Xiaomi Hongmi tiež disponuje 8 Mpix zadným a 1,3 Mpix predným fotoaparátom. Pri živote ho udrží 2 000 mAh batéria.

Xiaomi Hongmi si môžete kúpiť už od 99,99 eur.

Samsung Galaxy S6 / LG G4

Nakoniec, ak chcete plnohodnotnú vlajkovú loď s nekompromisným výkonom a kvalitnou konštrukciou, máme tu pre vás hneď dva tipy. V závislosti na tom, či chcete menší alebo väčší displej si môžete vybrať jeden smartfón z dvojice Galaxy S6 / LG G4. Obe zariadenia sú staré niekoľko mesiacov. Za tú dobu trochu zlacneli, no na výkone im to neubralo.

Samsung Galaxy S6 ohromí 5,1-palcovým QHD Super AMOLED displejom, ktorý patrí medzi najlepšie na trhu. Potešia aj 3 GB pamäte RAM a výkon dodá osemjadrový procesor EXYNOS 7420. Zariadenie je napájané z 2 600 mAh batérie a rozhodne nesklame ani 16 Mpix zadný a 5 Mpix predný fotoaparát. Oba vďaka optike s clonou f/1.9 zachycujú skvelé snímky.

Samsung Galaxy S6 zožniete už od 480 eur.

Ak máte záujem o trochu väčší telefón, rozhodne vás nesklame LG G4. Toto zariadnie ponúka 5,5-palcový QHD displej, ktorý je mierne zakrivený. Má tak používateľa lepšie vtiahnuť do víru udalostí odohrávajúcich sa na displeji. Zariadenie poteší aj koženým zadným krytom, za ktorý si síce musíte pár eur priplatiť, no rozhodne vám to odporúčam. LG G4 je vybavený trochu nezvyklým šesťjadrovým procesorom Snapdragon 808. Ten však ponúka dostatok výkonu a navyše nemá problémy s prehrievaním, ktoré často postrehnete pri Snapdragone 810. O plynulosť systému sa postarajú 3 GB RAM a súbory si uložíte na 32 GB flash pamäť. Tú si navyše môžete rozšíriť pomocou microSD karty.

LG G4 vás bude stáť 435 eur.

A tu už končí náš výber piatich, respektive šiestich smartfónov pre študentov. Snažili sme sa pokryť všetky kategórie. Ak si myslíte, že sme na niečo zabudli, rozhodne nám to napíšte do komentárov.