Mnoho výrobcov má vo svojom portfóliu „mini“ verzie svojich vlajkových modelov, tie sú však často ukrátené o poriadnu špecifikáciu. Pokiaľ hľadáte poriadny výkon či napríklad fotoaparát v kompaktnom tele, recept má Sony Mobile.

Xperia Z5 Compact je jedným z trojice aktuálne uvedených smartfónov výrobcu Sony a rozhodne sa nemá za čo hanbiť.

Popri klasickej Z5 a jej prémiovej verzie tu máme 4,6 palcový displej s dostačujúcim rozlíšením 720 x 1280 pixelov. O výkon sa postará procesorová jednotka Snapdragon 810 v kombinácii s 2 GB operačnou pamäťou RAM.

1/2.3“ Sony Exmor RS fotoaparát má 23 megapixelov, ktorý dopĺňa aj predný „selfie“ fotoaparát. 32 GB úložný priestor pre zmenu môžete rozšíriť prostredníctvom micro SD kariet.

Ani táto kompaktná verzia nebude ukrátená o snímač odtlačkov prstov, ktorý nájdeme na boku smartfónu. 2700 mAh batéria sa postará o štandardnú výdrž aj pri 4G (cat.6 štandard) pripojení v kombinácii s OS Android 5.1 Lollipop.

Sony-Xperia-Z5-Compact (1)

Čo sa týka dizajnu, nenastali žiadne šokujúce zmeny a Xperia Z5 Compact korešponduje po vizuálnej stránke s dvoma väčšími súrodencami.

K dispozícii budú tiež rôzne farebné varianty.

Jedinou vráskou je tak možno „iba“ HD rozlíšenie displeja, pravdepodobne sa jedná o ekonomický kompromis a o to viac sme zvedaví na cenu.