Headset pre virtuálnu realitu od Samsungu, Gear VR, je bezpochyby zaujímavé zariadenie. Tento kórejský gigant aktuálne predstavil jeho novú generáciu a určite stojí za to.

Samsung na tomto zariadení spolupracoval so známym výrobcom Oculus a predošlé predpoklady hovorili o kompatibilite s najnovšími smartfónmi Galaxy Note5 a Galaxy S6 Edge+.

Samsung sa však vyjadril, že tento headset bude kompatibilný so všetkými Samsung smartfónmi predstavenými v tomto roku, konkrétny však nebol. Nie sme si teda istí, či sa to týka aj menej výkonných modelov, ktoré by s náročnou virtuálnou realitou mohli mať problémy.

Samsung-Gear-VR

Čo sa týka dizajnu, Gear VR je prakticky totožný s predchádzajúcou generáciou, vylepšenia sa predsa len dočkal trackpad pre ovládanie celej náhlavnej súpravy.

Asi najväčším lákadlom bude cena. Tá oproti predošlému modelu klesla až o 100 dolárov, a tak si nový Gear VR budú môcť potencionálni zákazníci zadovážiť iba za 99 dolárov.

Samsung-Gear-VR

Samsung Gear VR bude najskôr dostupný v USA, Samsung však hovorí aj o globálnej dostupnosti, takže sa tohto hi-tech zariadenia dočkáme aj v Európe.