Úvod Zariadenia Smartwatch Pebble Time Round oficiálne: Najľahšie a najtenšie smartwatch na svete

Pebble Time Round oficiálne: Najľahšie a najtenšie smartwatch na svete

0
Pebble Time Round

Výrobca inteligentných hodiniek, ktorý v minulosti nadobúdal financie na výrobu produktov prostredníctvom webu Kickstarter, predstavil veľmi šikovnú novinku s okrúhlym ciferníkom a farebným e-ink displejom. Aj keď batéria vydrží iba jeden deň, nabíja sa zhruba 15 minút.

Smartwatch nesú názov Time Round, čo samozrejme charakterizuje tvar konštrukcie. Uhlopriečka displeja dosahuje rovných 1,25-palca. Spoločnosť Pebble navyše tvrdí, že hrúbku 7,5 milimetra a váhu 28 gramov momentálne neprekonajú žiadne iné hodinky rovnakej kategórie. Ide teda o najtenší a najľahší inteligentný model na spotrebiteľskom trhu, ktorý si môžeme pripnúť na zápästie.

Niekomu ale môže prekážať veľmi zlý pomer displej – telo. Ako je vidieť z fotografií nižšie, okrúhla zobrazovacia jednotka má pomerne hrubý rámik, čo nevyzerá príliš moderne. Zmene tvaru bolo taktiež prispôsobené používateľské prostredie operačného systému, pričom výrobca sľúbil, že SDK pre vývojárov aplikácií sprístupní už onedlho.

Pebble Time Round sú kompatibilné ako so systémom Android, tak aj s iOS od Apple. Na výber je navyše až z dvoch veľkostne rozdielnych verzií – jedna má 22 milimetrový remienok a druhá 14.

A cena? Tá začína na 249 amerických dolároch. Hodinky si však môžu zatiaľ predbežne objednať iba spotrebitelia z Spojených štátov. Odosielanie tovaru začne až v novembri.

smartwatch-pebble-time-round
Pebble Steel a Time Round

time-round-smartwatch pebble-time-round