Úvod Výrobcovia Google Nexus 6P od dnes oficiálne: Vlajková loď s 5,7“ quad HD displejom,...

Nexus 6P od dnes oficiálne: Vlajková loď s 5,7“ quad HD displejom, hliníkovým telom a Android 6.0 Marshmallow

1
Nexus 6P od Huawei

Ak ste fanúšikom produktov od Google, dnes je nepochybne veľmi zaujímavý deň. Google na svojej oficiálnej tlačovej konferencii predstavil svoje novinky, o ktorých sa doteraz len šepkalo. Sú nimi dva nové Nexus smartfóny – Nexus 5X od LG a prémiový Nexus 6P od Huawei. V tomto článku sa budeme venovať druhému spomenutému zariadeniu.

Tak, ako sme predpokladali, Google dnes predstavil Nexus 6P, ktorý vyrobil v spolupráci s Huawei. Na prvý pohľad to vyzerá tak, že sa s telefónom poriadne vyhrali. Ponúka totiž krásne kovové unibody telo z kvalitného hliníka, vďaka čomu sa len tak ľahko neohne. Smartfón je pritom hrubý len 7,3 milimetrov, no aj napriek tomu sa do neho zmestila batéria o kapacite približne 3 500 mAh. Huawei Nexus 6P bude dostupný v troch farebných prevedeniach, bielom, hliníkovom a grafitovom.

https://www.youtube.com/watch?v=4cAHL4LMNlY

Medzi najzaujímavejšie hardvérové vlastnosti smartfónu patrí napríklad obojstranný USB Typ C port. To znamená, že káblik do telefónu môžete zastrčiť jednou či druhou stranou, bez nutnosti pretáčania ho. Na zadnej strane sa pod fotoaparátom nachádza snímač odtlačkov prstov a na prednej strane sa nachádza dvojica reproduktorov.

Takmer celá predná strana je prekrytá 5,7-palcovým AMOLED displejom. Aj napriek svojej veľkosti celé zariadenie nie je väčšie ako iPhone 6s Plus, ktorý ponúka len 5,5-palcový displej. Čo sa rozlíšenia týka, Huawei Nexus 6P ponúka quad HD (2 560 x 1 440) panel.

Jednou z najhlavnejších súčastí akéhokoľvek moderného telefónu je samozrejme jeho fotoaparát. Výnimkou nie je ani Nexus 6P, ktorý disponuje 12,3 Mpx zadným fotoaparátom. Nenechajte sa však odradiť relatívne malým počtom megapixelov. Fotoaparát na Nexus 6P totiž disponuje pixelmi veľkými až 1,55 mikrónov. Nechýba ani dual LED blesk a na prednej strane 5 Mpx selfie fotoaparát.

Nexus 6P
nexus-6p-2
Nexus 6P
nexus-6p-4