Úvod Novinky Aplikácie Nechcete reklamy na telefóne? Nový Adblock prehliadač pre Android už v Google...

Nechcete reklamy na telefóne? Nový Adblock prehliadač pre Android už v Google Play

6

Priznajme to, nikto z nás nemá rád reklamy. Ak nás čítate cez desktopový prehliadač, tak je dosť pravdepodobné, že na ňom máte nainštalovaný softvér pre ich blokovanie. Pre niektorých ľudí sú reklamy tak otravné, že si kvôli ním kľudne rootnu svoj telefón. Ak teda cestami internetom nechcete na telefóne vidieť reklamy, máme pre vás jeden tip.

Dnes totiž Eyeo, tvorcovia svetoznámeho Adblock Plus pre desktopové prehliadače, oficiálne predstavili riešenie pre Android a iOS. Nový prehliadač funguje aj bez rootu a aj keď pravdepodobne porušuje pravidlá používania Google Play, zatiaľ je v ňom vystavený. Prehliadač nevyblokuje úplne všetky reklamy, len tie, ktoré sú naozaj otravné. Prehliadač dokonca dokáže reklamy rozdeliť na tie, ktoré sú prijateľné a ktoré zas nie.

  • Prijateľné reklamy sú tie, ktoré nie sú otravné
  • Prijateľné reklamy nevyrušujú a nedeformujú stránku
  • Prijateľné reklamy nám neklamú o tom, že sú reklamy
  • Prijateľné reklamy sú efektívne aj bez toho, aby na nás kričali
  • Prijateľné reklamy sú vhodné pre web, ktorý si momentálne prezeráme

Predtým, než začnete je nutné poznamenať, že AdBlock nie je najrýchlejším prehliadačom. Od tohto titulu má aspoň na redakčných smartfónov poriadne ďaleko. Je to však príjemná alternatíva pre všetkých tých, ktorým už idú reklamy na nervy.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=org.adblockplus.browser“]