Úvod Výrobcovia Xiaomi Nadupaný Xiaomi Mi 4c s USB typ C už v predpredaji. Váš...

Nadupaný Xiaomi Mi 4c s USB typ C už v predpredaji. Váš môže byť za takto nízku cenu!

15

Xiaomi len pred pár dňami predstavil svoj nový smartfón určený prevažne pre ľudí, ktorí na telefón nechcú míňať veľa peňazí, no stále chcú mať prístup k najmodernejším technológiám. Aj vďaka takémuto premýšľaniu obsadil Xiaomi na domácom čínskom trhu prvú priečku v segmente výrobcov smartfónov a celosvetovo jej patrí už piate miesto. To všetko len za päť rokov existencie.

Ich najnovší smartfón, Mi 4c, síce neprináša zahnutý displej ani technológiu Force Touch, poskytuje však to, čo užívateľ od smartfónu očakáva najviac. Tým je hlavne rýchle a odladené prostredie MIUI 6 s aktualizáciou na MIUI 7 už čoskoro a kvalitné spracovanie.

Zobraziť plné špecifikácie Xiaomi Mi 4c

Xiaomi Mi 4c ponúka unibody konštrukciu zhotovenú z polykarbonátu, ktorá je k dispozícii v rôznych farebných vyhotoveniach (biela, žltá, ružová a bledomodrá). Čo sa špecifikácií týka, zariadenie poháňa Snapdragon 808 s grafickým čipom Adreno 418. Táto istá kombinácia sa nachádza aj v high-end smartfóne LG G4, takže o výkon sa nemusíte obávať.

mi-4c-2

Procesoru sekundujú 2 GB operačnej pamäte RAM pri 16 GB verzii, či 3 GB RAM pri verzii s 32 GB úložiskom.

Zo zadnej strany sa na svet pozerá 13 Mpx senzor od Sony, ktorý dokáže zhotoviť skutočne nádherné snímky, zatiaľ čo na prednej strane sa nachádza 5 Mpx fotoaparát. Prednú stranu zariadenia tvorí 5,0-palcový Full HD (1 920 x 1 080) displej.

mi-4c-3

Zaujímavou novinkou v Mi 4c je nepochybne nový, obojstranný konektor pre napájanie a dátový prenos s označením USB Type C. Jedná sa o nový štandard, ktorý sa čoraz častejšie začne objavovať v nových zariadeniach. Telefón je napájaný z 3080 mAh batérie, ktorá vďaka technológii QuickCharge 2.0 ponúka rýchle nabíjanie. Tak, ako je pri Xiaomi zariadeniach štandardom, aj Mi 4c ponúka dva SIM sloty, ktoré je možné používať súčasne.

Xiaomi Mi 4c 2GB/16GB Xiaomi Mi 4c 3GB/32GB

Xiaomi Mi 4c si už teraz môžete predobjednať od našich kamarátov z GearBest, kde vás 16 GB vyjde na 214,14 EUR, zatiaľ čo 32 GB verzia stojí 258,81 EUR. Treba mať na mysli aj to, že pri dovoze na Slovensko musíte počítať so zaplatením dane vo výške 20%.

mi-4c-4