Úvod Zariadenia 4 vylepšenia iPhone 6s, ktoré nie sú pre Android používateľa novinkou

4 vylepšenia iPhone 6s, ktoré nie sú pre Android používateľa novinkou

22
iPhone 6s

iPhone 6s a iPhone 6s Plus sú po mesiacoch špekulácií na svete. Aj keď zostal vizuálny vzhľad konštrukcie bez zmeny, pribudla štvrtá farba ‚Rose Gold‘ a niekoľko ďalších, menej nápadnejších noviniek.

Ak ich ale porovnáme so súčasnými hi-end smartfónmi z opačného tábora, pre používateľa operačného systému Android nejde až o tak ‚veľké‘ inovácie. Tu sú 4 dôvody, prečo.

3D dotyk

Displej nového iPhone dokáže prostredníctvom integrácie trojrozmerného dotyku rozoznávať úrovne sily interakcie našich prstov. Je však úplne jedno, ako túto technológiu nazvete, dôležitá je podstata funkcie. Čínsky výrobca Huawei totiž predstavil počas podujatia IFA 2015 v Berlíne inteligentných mobilný telefón, ktorý prišiel s alternatívou 3D dotyku o pár dní skôr.

iPhone 6s a 3D dotyk
iPhone 6s a 3D dotyk

4K video

Áno, natáčať videá v rozlíšení Ultra HD je pre jabĺčkarov horúcou novinkou, na spotrebiteľskom trhu s Android zariadeniami ale nejde vôbec o nič prevratné. Momentálne máme k dispozícii niečo cez 30 smartfónov, ktoré túto možnosť vo svojej skromnej výbave ponúkajú.

Sony Xperia Z5 Premium
Sony Xperia Z5 Premium

Hliník zo série 7000

Ako si určite mnohí pamätáte, začiatky predchádzajúcej generácie iPhone sprevádzali mediálne kauzy, vyvolané problémami s ohýbaním kovových konštrukcií. Problém sa však týkal predovšetkým väčšieho modelu s 5,5-palcovým displejom. Stačí iba, aby si používateľ dal obtiahnuté rifle, vložil iPhone 6 Plus do vrecka a pár krát si sadol. Tohtoročná generácia by už takéto patálie mať nemala, nakoľko ju inžinieri z Apple obdarili pevnejším hliníkom zo série 7000, ktorým je vybavený aj phablet Samsung Galaxy S6 edge+.

Hliník v Galaxy S6 edge+
Hliník v Galaxy S6 edge+

Selfie blesk

Fotíte svoju tvár za zlých svetelných podmienok? Pre iPhone 6s žiadny problém. S asistenciou takzvaného Retina blesku (rozsvietený displej) vás iOS smartfón ‚cvakne‘ tak, aby z vás bolo na zábere aj vôbec niečo vidieť. Takúto funkcionalitu má už nejaký ten čas poriadna hŕba Android produktov, a to vrátane modelov so skutočným LED bleskom na prednej strane konštrukcie.

HTC Eye - vpravo
HTC Eye – vpravo