Úvod Konkurencia Apple Nový iPhone 6s dostane jemneší displej, väčšiu pamäť a aj ‚Force Touch‘...

Nový iPhone 6s dostane jemneší displej, väčšiu pamäť a aj ‚Force Touch‘ technológiu

1
iPhone 6 a 6 Plus

Z ďalej Číny unikla kôpka informácií o nadchádzajúcich zabijakoch Android smartfónov – iPhone 6s a väčšom modeli iPhone 6s Plus. Človek s prezývkou @KJuma celému svetu prezradil, že dve iOS novinky ponúknu už tradične lepší hardvér, inteligentnejšieho osobného asistenta Siri a vymoženosť displeja, ktorá umožní reagovať na rozdielny tlak dotyku prsta.

Novinkám má taktiež pribudnúť kus operačnej pamäte, z 1 GB rovno na 2 GB, čo pri mobilnom operačnom systéme od Apple skutočne bohato stačí. Narásť má však aj rozlíšenie zobrazovacích jednotiek Retina, a to z 326ppi (4,7-palcová verzia) na 488ppi a zo 401ppi (5,5-palcová verzia) na 460ppi. Uhlopriečky zostanú zrejme bez zmeny.

Rovnaký Weibo profil ďalej odhalil integráciu čipsetu novej generácie – A9, ktorého procesor tiká na frekvencii 1,8 GHz. Uniknuté výsledky z benchmark aplikácie Geekbench prezradili, že jedno-jadrový výkon iOS smartfónu získal 2248 a viac-jadrový zase 4036 bodov.

hej Siri, daj nám tip
„Hej Siri, daj nám tip.“

Technológia ‚Force Touch‘ podľa dostupných informácií dokáže rozlišovať medzi tromi typmi dotykov – ťuknutím, dotykom a tvrdším dotykom. Jej oficiálne pomenovanie by preto malo byť jednoducho ‚3D Touch‘ (3D dotyk), hovoria viaceré média.

Nový iPhone 6s uvidíme už za pár dní

Apple naplánoval na 9. septembra 2015 veľké tlačové podujatie v americkom meste San Francisco, kde hodlá novinky predstaviť pred davom zvedavých novinárov. Ako je možné vidieť, prípravy na veľkolepú udalosť začínajú naberať grády. Celý event si tentokrát budú navyše môcť pozrieť prostredníctvom online videa aj používatelia osobných počítačov so systémom Windows.