Len pred deviatimi mesiacmi sa Instagram pochválil, že má 300 miliónov aktívnych používateľov mesačne. Teraz táto najznámejšia foto-sociálna sieť dosiahla nový míľnik.

Aktuálne Instagram už používa cez 400 miliónov jedincov, a to aktívne každý mesiac, zaujímavosťou je, že až 75 % používateľov pochádza z krajín mimo USA.

Markantnejší rast zaznamenal Instagram napríkad v Brazílii, Japonsku a Indonézii, čo odráža aktuálnu situáciu na trhu so smartfónmi. Už aj cenovo veľmi dostupné zariadenia podávajú slušný výkon a vlastnosti a vďaka nim môže byť online už skutočne každý, aj v ekonomicky slabších častiach sveta.

Pre zaujímavosť, každý deň sa na Instagrame prezdiela cez 80 miliónov fotografií s rôznou tématikou od selfie, cez turizmus, politiku a podobne.

Obľúbenosť sociálnej siete Instagram rastie aj vďaka jej inováciam, pričom autori v poslednej dobe napríklad zvýšili kvalitu nahrávaných fotografií, tie je možné pridávať už aj na výšku alebo na šírku. Do užívateľského rozhrania pridali užitočné tlačidlo pre odoslanie fotografie priamou správou inému Instagram používateľovi.

#samsung #galaxy #S6 #edge

Fotka uverejnená používateľom AndroidPortal.sk (@androidportal),

Na Instagrame sa dá okrem jedla a našpúlených selfie pier dievčat nájsť aj množstvo inšpirácie z architektúry, umenia alebo prírody, treba len sledovať tie správne zdroje.

Pokiaľ ste sa Instagramu doteraz vyhýbali, možno dostanete chuť ho aspoň vyskúšať. Navštívte obchod Google Play.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.instagram.android“]