Úvod Zariadenia Google má o pár dní predstaviť Chromecast 2: Pozrite si funkcie a...

Google má o pár dní predstaviť Chromecast 2: Pozrite si funkcie a dizajn

0

Redaktorom servera 9to5Google sa podarilo získať prvé fotografie a zistiť nové funkcie chystaného zariadenia Chromecast 2. Google ho má podľa všetkého interne nazývať celkom jednoducho – nový Chromecast.

Aj napriek tomu, že dostupné fotografie sú vo veľmi malom rozlíšení, dá sa z nich vyčítať pár detailov. Prvým z nich je farebné prevedenie. Nový Chromecast bude pravdepodobne dostupný minimálne v troch farbách: žltej, čiernej a červenej. Okrem toho, zmenou prešiel aj celkový tvar zariadenia, ktorý po novom pripomína tabletku.

chromecast
Nový Chromecast

Nové funkcie

Chromecast Audio
Chromecast Audio

Zmenou však neprešiel len dizajn Chromecastu. Vylepšili sa aj funkcie, resp. hardvérová výbava. Nový Chromecast má konečne ponúknuť lepšiu Wi-Fi a disponovať novými funkciami pre pridanie obsahu na prehratie. O čo presne sa bude jednať zatiaľ nevieme. Jednou z funkcií má byť „Fast Play,“ vďaka ktorej sa má skrátiť čas pre začatie prehrávania obsahu. Nakoniec, nový model má disponovať funkciou „Chromecast Audio,“ čo vám umožní ho pomocou AUX káblu pripojiť ku akémukoľvek reproduktoru a následne čokoľvek prehrať.

Nový Chromecast má byť predstavený už 29. septembra, na udalosti, počas ktorej má dôjsť aj predstaveniu nových Nexusov a finálnej verzie Android 6.0 Marshmallow. Cena sa meniť nemá, pričom dostupnosť má byť spočiatku pre 10 krajín.