Úvod Zaujímavosti Číňania bažia po iPhone 6s: Za novinku čoraz viac ľudí platí genetickým...

Číňania bažia po iPhone 6s: Za novinku čoraz viac ľudí platí genetickým materiálom

7

Ak túžite po novom iPhone 6S, nemusíte riskovať zdravie a darovať svoje orgány. Čínske spermobanky prišli s nápadom, vďaka ktorému si budú môcť záujemcovia nový iPhone dovoliť rýchlo a bezbolestne.

Ak ste plodný muž, máte viac ako 165 cm, máte stredoškolské vzdelanie a žiadne genetické ochorenie, ste vhodným kandidátom na darcu svojho genetického materiálu. Samozrejme, že sa nevyplatí letieť do jednej z dvoch spermobaniek, ktorá túto možnosť ponúka, až do ďalekej Číny. Ak však máte len náhodou cestu okolo, možno to stojí za uváženie. Svetovými médiami totiž aktuálne preletela správa, že spermobanky v dvoch čínskych mestách stavajú svoj marketing na úspechu Apple a darcom ponúkajú financie na nákup nového kúsku.

Jedna z inštitúcií pritom odkazovala na fakt, že aby ste si zarobili na nový iPhone čo najrýchlejšie, nemusíte sa vzdávať obličky, ale stačí len odovzdať trochu spermií. Síce to znie ako žart, no úsmev sa vám na tvári určite objaví, keď si v China Daily prečítate, že dvaja Číňania si na internete tento ilegálny obchod naozaj dohodli. Za peniaze za svoj predaný orgán si chceli kúpiť práve najnovší model z dielne Apple.

Jeden z mužov si to však následne rozmyslel, keď sprostredkovateľ, s ktorým sa mali stretnúť, na dohodnutú schôdzku neprišiel. Na tej malo dojsť k vyšetreniu oboch darcov. Druhý sa však odradiť nenechal a na obchode trval aj naďalej.

Darovanie spermií je síce menej drastické, ako strata orgánu, no rozhodne nie je pre každého. Jedna z nemocníc hľadá mužov vyšších, ako 165 centimetrov, ktorí sú schopní dokázať svoje vzdelanie, majú občiansky preukaz druhej generácie a netrpia žiadnou genetickou ani infekčnou chorobou. Muži, ktorí sú pre darovanie spermií schválení, získajú 6 tisíc jüanov, teda v prepočte približne 835 EUR.