Úvod Apple iPhone Bude iPhone 7 priesvitný a ponúkne flexibilný displej? Apple dostalo nový patent

Bude iPhone 7 priesvitný a ponúkne flexibilný displej? Apple dostalo nový patent

5
Patentový náčrt Apple

Tak sa zdá, že Samsung a LG dostanú v blízkej budúcnosti ďalšiu modernú konkurenciu. Ako je možné pomerne ľahko usúdiť z čerstvo nadobudnutého patentu, so zaoblenými zobrazovacími jednotkami zrejme už čoskoro príde aj Apple. Tu je všetko, čo vieme.

Podľa informácií z webu patentlyapple.com ide o kombináciu priehľadnej konštrukcie smartfónu (teoreticky zo skla) a ohybného displeja okolo, ktorý nemá plochý tvar. Ten totiž aj podľa prístupného náčrtu zaberá nielen celú plochu prednej strany tela, ale aj jeho zadnú stranu, vďaka čomu by bolo možné meniť farbu zariadenia stiahnutím obyčajnej aplikácie z App Store.

Hardvérové tlačidlá na bokoch zase nahradia virtuálne alternatívy, pričom tie v prípade, že budú momentálne nepotrebné, môže dočasne nahradiť niečo iné, čím sa vlastne rozšíri zobrazovacia kapacita zariadenia. Prirovnať sa to dá nahradeniu kapacitných Android tlačidiel za virtuálne.

Apple poznamenalo, že prispôsobením flexibilného displeja sa dá nadobudnúť dodatočná pozorovacia plocha bez zväčšovania veľkosti alebo tvaru elektronického zariadenia. Flexibilný displej môže byť napríklad v takom tvare, ktorý umožní vytvoriť neprerušenú slučku“ píše PatentlyApple. Obraz by tak mal siahať z jedného kraja konštrukcie až k druhému, opačnému. Počíta sa samozrejme s absenciou akýchkoľvek viditeľných rámikov.

Ochranné sklo má byť podľa inej patentovej prihlášky Apple z roku 2013 vytvorené z extrémne odolného zafíru a konštrukcia smartfónu pre zmenu z tekutého kovu.

Bude iPhone 7 iný?

Ako vyplýva z načasovania získania patentu, je už pár dní po predstavení iPhone 6s a 6s Plus, takže nastal najvyšší čas, aby inžinieri kalifornského giganta presunuli pozornosť na ďalšiu generáciu, ktorou bude iPhone 7. Či však niečo z patentovanej technológie budúci rok použijú, je stále otázne. Ak sa ale pozrieme na Samsung a jeho súčasnú vlajkovú loď Galaxy S6 edge, existuje tu veľká pravdepodobnosť, že aspoň z časti áno.