Prémiová pod-značka ZTE, Nubia, ktorá sa predáva výlučne cez internet, ponúka veľmi zaujímavé zariadenia. Jedným z nich je najnovšia Nubia Z9, ktorá sa v uplynulých dňoch dostala do rúk prvých redaktorov. Počas testovania si server PhoneArena.com všimol niečo zaujímavé – Nubia Z9 je prvým 1080p smartfónom, ktorý v najnáročnejšom grafickom teste porazil iPhone 6.

Test, ktorý máme na mysli je Manhattan benchmark z aplikácie GFXBench. Jedná sa o on-screen verziu testu, čo znamená, že benchmark vyhodnocuje výkon aj na základe rozlíšenia. Vďaka tomu by ste mali získať realistický odhad toho, ako dobre sa bude zariadeniu dariť v skutočnom svete.

Výkonu iPhone 6 nahráva jeho relatívne nízke rozlíšenie. Vlajková loď od Apple totiž ponúka panel s rozlíšením 1 334 x 750, čo je v porovnaní s vlajkovými loďami z Android sveta o dosť nižšia hodnota. Väčšina noviniek totiž siahla po Quad HD rozlíšení (2 560 x 1 440). Objavili sa však aj zariadenia, ktoré sú vybavené Full HD (1 920 x 1 080) displejom. Spomenúť môžeme napríklad HTC One M9, Xperia Z3+ či Nubia Z9. Práve Nubia Z9, ktorú poháňa Snapdragon 810 konečne porazila iPhone 6.

nubia-z9-benchmark

Je však nutné si uvedomiť, že iPhone takýto výsledok zvládol aj počas toho, ako jeho grafický čip tikal na nižšom takte tak, aby šetril energiu.