Úvod Výrobcovia Samsung Zbláznili sa? Samsung pracuje na 18,4“ tablete! Tu sú špecifikácie

Zbláznili sa? Samsung pracuje na 18,4“ tablete! Tu sú špecifikácie

13

Ešte pred niekoľkými týždňami sme zachytili informáciu o tom, že Samsung pracuje na 18,4-palcovom tablete. Čítate správne, kórejský gigant má pripravovať tablet so 46,7 centimetrovou uhlopriečkou.

Informácie, na základe ktorých táto predikcia vznikla, pochádzajú z Indie, kam tablet zamieril na testovanie a ohodnotenie technikmi. Bohužiaľ, momentálne nemáme ani jednu fotografiu tohto pripravovaného zariadenia a vyzerá to tak, že ani nebudeme. Samsung totiž nariadil, že hneď po otestovaní majú technici zariadenia úplne zničiť.

Tak tu to máme. Po tom, ako bol Samsung prvým výrobcom, ktorý nám ukázal krásy phabletu (tabletofónu) s radou Note sa možno pokúsi o to isté, no tentokrát so zväčšeným tabletom. Znie to bláznivo? To si píšte, predsa len, 18,4-palcový displej je už poriadna veľkosť. Koniec koncov, mnohí z nás používali a mnohí ešte stále používajú 19-palcové monitory k počítaču.

samsung-obri-tablet
Nový tablet od Samsungu má ponúknuť 18,4″ uhlopriečku

Podľa informácií zo servera SamMobile má byť novinka vedená pod označením „Tahoe“ a nesie modelové číslo SM-T670. Jeho displej má namiesto technológie Super AMOLED disponovať technológiou TFT LCD a ponúknuť rozlíšenie 1920 x 1080 pixelov. Nedá sa teda tvrdiť, že sa bude jednať o najjemnejší zobrazovací panel na trhu. Pixelová hustota vzhľadom na veľkosť klesne na hodnotu 120, čo je pre tablet relatívne nízke číslo.

Celé zariadenie má poháňať čipset Exynos 7580, ktorý spadá do strednej výkonnostnej triedy a 2 gigabajty operačnej pamäte RAM. Chýbať nebude ani 32 GB úložisko v základnej verzii a slot pre microSD kartu až do kapacity 128 GB. Zabudnúť nemôžeme ani na batériu, ktorá ponúkne kapacitu 5 700 mAh. Na zadnej strane sa má nachádzať 8 Mpx senzor, zatiaľ čo na prednej 2.1 Mpx selfie kamera.

Samsung má svoj nový tablet promovať hlavne pre využitie v práci a v škole. Vďaka výkonu zo strednej triedy by ho mohol naceniť ľudovo, vďaka čomu by bol ako stvorený pre študentov. Zariadenie má bežať na Android 5.1 Lollipop a predstavené, ak k tomu vôbec dôjde, má byť do niekoľkých mesiacov.