Používateľské rozhranie MIUI bolo predstavené 16. augusta 2010 a na svojom prvopočiatku ho používalo len 100 ľudí. Pretočme čas o päť rokov do budúcnosti a MIUI dnes využíva 150 miliónov ľudí. Niekoľko Xiaomi zariadení už čoskoro získa aktualizáciu na jeho najnovšiu verziu, MIUI 7.

Medzi novinkami sa nachádzajú nové prednastavené témy ako aj uzamykacia obrazovka, ktorá každý deň vystrieda fotografiu ovenčenú oceneniami. Xiaomi do MIUI prináša schopnosť nastaviť si extra veľké písmo, čo určite pomôže nejednému z nás.

Zmeny sa udiali aj pod kapotou. Aplikácie by sa mali spúšťať o 30% rýchlejšie, zatiaľ čo celková spotreba batérie by sa mala v porovnaní s verziou 6 znížiť približne o 10%.

50percent

Xiaomi do svojej novej nadstavby zakomponoval novú Opera Max, ktorá je navrhnutá tak, aby ušetrila až 50% všetkých dát, ktoré by ste bez nej spotrebovali. Táto metóda funguje pre všetky aplikácie, nie len pre prehliadač.

dnd

Ak vlastníte aj Mi Band, máme dobré správy. MIUI 7 totiž hravo zvláda komunikáciu s týmto fitness náramkom. Ak zaspíte a Mi Band zistí, že sa nehýbete, automaticky prehodí telefón do režimu „nevyrušovať.“ Hneď, ako sa začnete prebúdzať, telefón opäť nastaví na normálny režim.

MIUI 7 bude v beta verzii dostupný pre Redmi 1S, Redmi 2, Mi 3, Mi 4, Mi 4i, Redmi Note 3 a 4G.