Úvod Zaujímavosti VIDEO Pozrite si zastrašujúce video dvojnohého robota od Google na prechádzke lesom

VIDEO Pozrite si zastrašujúce video dvojnohého robota od Google na prechádzke lesom

Robot od Google na prechádzke lesom, vyzerá ako opitý Iron Man

6

Google do prírody vypustil svojho nového, len dvojnohého robota menom Atlas. Vytvorila ho dcérska spoločnosť Boston Dynamics. Tento dvojnohý zázrak bol navrhnutý pre záchranárske práce a financovaný americkou agentúrou pre výskum pokročilých obranných projektilov (DARPA).

Robot bol navrhnutý tak, aby zvládol aj ten najťažší terén. Jeho prvú prechádzku pritom Boston Dynamics zdokumentoval a uverejnil vo videu nižšie. Skutočný svet je nepredvídateľný a na videu je vidieť, ako sa robot snaží prepočítať všetky premenné, ktoré mu prechádzka lesom servíruje jedna radosť. Mrknite na video nižšie.

https://www.youtube.com/watch?v=NwrjAa1SgjQ

Dvojnohý robot dokáže používať ruky pre dvíhanie, nosenie a manipuláciu s okolím. V extrémnych prípadoch je Atlas pripravený za využitia rúk a nôh prešplhať cez takmer akúkoľvek prekážku.

„Vo vonkajšom svete nás čakajú oveľa náročnejšie prekážky, než v laboratóriu. Nie je možné predpovedať, aké to bude,“ vysvetľuje zakladateľ Boston Dynamics, Marc Raibert.

Okrem toho dodal, že prechádzka lesom bola skúškou rovnováhy a schopnosti odpovedať na prekážky, ktoré Atlas stretol v lese. Raibert taktiež priznal, že Atlas je schopný premôcť svojich tvorcov a ovládnuť americký štát Massachusetts. Atlas momentálne potrebuje spoločnosť jedného z vedcov, ktorý za ním nosí zdroj energie.

„Netvrdím, že dokáže robiť všetko to, čo my,“ hovorí Raibert, „no môžete si predstaviť, že sa tam pri tomto tempe dostaneme.“