Otvoríte aplikáciu, označíte svoju polohu a za pár minút k vám dorazí šofér taxi služby Uber, ktorý vás za vopred dohodnutú cenu dopraví na vami zvolené miesto. Takto v jednoduchosti Uber funguje.

Uber patrí medzi najhodnotnejšie startupy sveta a vo svete vyvolal kontroverzné reakcie hlave zo strán tradičných taxi služieb.

Nové mobilné technológie v rámci projektu Uber tak vytláčajú postupne klasické taxíky a to hlavne na úkor prijateľnejšej ceny. Svoju aktivitu na Slovensku začala spoločnosť dnes, zatiaľ iba v Bratislave pod názvom Uber X.

Pokiaľ chcete túto službu využívať, potrebujete si stiahnuť konkrétnu aplikáciu z obchodu Google Play alebo z App Store pre iOS platformu.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ubercab“]

Následne sa v aplikácii zaregistrujete, zadáte údaje o karte, pričom nič nemusíte platiť v hotovosti. Po každej jazde vám príde výpis na e-mail o vašej jazde.

Pre objednanie vodiča stačí umiestniť na mapu „špendlík“ s vašou polohou a následne môžete v aplikácii sledovať v reálnom čase ako sa k vám blíži váš vodič. Vopred si môžete taktiež vypočítať približný odhad sumy, akú budete za jazdu platiť.

Foto: uber.com / Medzi prvými, ktorí si jazdu s Uber vyskúšali bol aj Michal Truban, zakladateľ najúspešnejšieho webhostingu na Slovensku, websupport.sk
Foto: uber.com Medzi prvými, ktorí si jazdu s Uber vyskúšali bol aj Michal Truban, zakladateľ najúspešnejšieho webhostingu na Slovensku, websupport.sk

Ekonomický magazín eTrend ďalej prízvukuje, že všetci vodiči sa musia podrobiť kontrole trestnej aj vodičskej histórie predtým, ako budú môcť začať spracovávať objednávky od zákazníkov. Uber Slovensko tvrdí, že bude spolupracovať len s poistenými vodičmi, ktorí na prepravu zákazníkov budú používať vlastné autá.

Uber Slovensko si so štartom prevádzky zároveň pre ľudí pohybujúcich sa v našom hlavnom meste pripravil zaujímavú uvádzaciu akciu.

Každý má zľavu 10 € na každú z prvých 4 jázd od štvrtka 12:00 do nedele 23:59.

Projekt je ešte len v pilotnej prevádzke, takže je pochopiteľné, že počet vodičov je obmedzený a pokiaľ sa vám nepodarí uskutočniť objednávku jazdy, skúste to o pár minút znovu.

Predstavitelia Uber Slovensko robia všetko preto, aby bolo už v blízkej budúcnosti v meste Bratislava dostatočný počet Uber vodičov.

Privítali by ste túto službu okrem Bratislavy aj vo vašom meste alebo okolí?

Nápady, spätnú väzbu či postrehy kľudne posielajte na support.bratislava@uber.com.