Úvod Operátori O2 O2 CZ hlási obrovský výpadok siete: Dovolať sa nedá ani na tiesňové...

O2 CZ hlási obrovský výpadok siete: Dovolať sa nedá ani na tiesňové linky, nefungujú SMS ani internet!

3

Mobilný operátor Telefónica O2 dnes zaznamenal obrovský výpadok, ktorý ovplyvnil celé územie našich západných susedov. Na takmer celom území nie je možné volať ani posielať SMS správy z mobilnej siete. Podľa servera Blesk však nemajú fungovať ani pevné linky a internetové pripojenie má ísť veľmi zle.

Najväčší problém ale nastáva v tom, že zákazníci Telefónica O2 sa nedovolajú ani na tiesňové linky. Postihnuté má byť pritom takmer celé územie Českej republiky, hlavne teda južné, západné, stredné Čechy a časť Prahy. Sťažnosti však vo veľkom prúdia aj z Moravy.

Telefónica O2 sa k celej situácii priznala až po dvoch hodinách od nahlásenia prvého problému. Sociálne siete zaplavili desiatky sťažností nahnevaných zákazníkov. Tí tvrdia, že zákaznícke centrum operátora je absolútne preťažené a že sa tam nedá dovolať.

Na sieť Telefónica O2 sa pripájajú aj zákazníci slovenského O2, ktorí sa tam rozhodli vycestovať. Operátor len nedávno uviedol roaming bez akýchkoľvek poplatkov pre Českú republiku. Volať, používať internet a písať SMS správy tam teda môžete tak, ako by ste boli na území Slovenska.

V prípade, ak sa nachádzate na území Českej republiky a potrebujete kontaktovať tiesňovú linku, vyberte z telefónu SIM kartu a skúste zavolať znovu.

Aktualizované: O2 CZ už hlási, že všetky problémy opravil