Úvod Smartphony Dohady Unikli špecifikácie Meizu MX5 Pro ‚Plus‘: 14 nm Exynos 7420 a 4...

Unikli špecifikácie Meizu MX5 Pro ‚Plus‘: 14 nm Exynos 7420 a 4 GB RAM LPDDR4 na palube

Dočkáme sa ďalšieho hi-tech phabletu s OS Android a poriadnou hardvérovou výbavou?

8
Toto je údajne MX5 Pro Plus

Tak sa zdá, že populárny čínsky výrobca pripravuje nový model pod označením MX5 Pro Plus, pričom by ho mal poháňať moderný čipset so značkou Samsung. Ten nájdeme aj v smartfónoch Galaxy S6, Note5 či S6 edge+.

Phablet by tak mal nahradiť očakávaný MX5 Pro, keďže je momentálne na trhu v ponuke MX5 s 5,5-palcovým AMOLED displejom. Meizu podľa všetkého nechce zbytočne vytvárať internú konkurenciu, ktorá môže ohroziť predaje súčasnej vlajkovej lode. Model ‚Plus‘ má preto dostať do výbavy obrovskú, zrejme až 6-palcovú zobrazovaciu jednotku. Vyplýva to aj z informácií od jedného nemenovaného manažéra spoločnosti, na ktoré upozornil web PhoneArena.

Podľa uniknutých technických špecifikácií z porovnávacej aplikácie AnTuTu by mal MX5 Pro Plus disponovať úsporným a zároveň aj poriadne výkonným Exynos 7420. Taktiež sa ďalej spomína 4 GB operačná pamäť LPDDR4 či 20,7 MPx fotoaparát, zrejme už s optickou stabilizáciou obrazu.

Novinku asi oficiálne uvidíme niekedy počas októbra a predaj môže začať podobne ako pri MX4 Pro, teda až v decembri tohto roka.