Tiež vás neposlúcha váš router, poprípade sa vám zdá starý či príliš komplikovaný? Možno pre vás máme riešenie, a to rovno od Google.

Ten sa totiž rozhodol, že predstaví svoj vlastný router, čo sa mu podarilo vďaka pomoci spoločnosti TP-Link. Volá sa OnHub a jeho obrovskou výhodou je ovládanie cez aplikáciu v mobilnom telefóne či tablete s operačným systémom Android, poprípade iOS. Cez aplikáciu budete môcť monitorovať svoju sieť, alebo riešiť problémy, ak sa nejaké vyskytnú.

Čo sa špecifikácií týka, OnHub je 802.11 b/g/n/ac Wi-Fi router, ktorý vysiela v 2.4GHz ako aj 5GHz pásme. V jeho zaujímavom dizajne pripomínajúcom odpadkový kôš ukrýva hneď trinásť antén, ktoré zaručia bezproblémový signál v jeho okolí. Zaujímavosťou je aj automatické skenovanie okolia routera, ktorý sám vyhodnotí, ktorý kanál je vyťažovaný čo najmenej. Okrem toho však na pozadí bežia ďalšie programy, ktorých úlohou je minimalizovať rušenie signálu.

https://www.youtube.com/watch?v=HNnfHP7VDP8

Router si ďalej pamätá vaše obľúbené zariadenia, ich spotrebu a dokáže uprednostniť vami zvolené zariadenia tak, aby dosiahli čo najvyššie prenosové rýchlosti. Špičkový router sa dokáže aktualizovať bez toho, aby prerušil pripojenie.

onhub2
OnHub používa stmievateľné svetlá, ktoré neblikajú

Novinka bude dostupná už 31. augusta v americkom Amazone a Google Play za 199 dolárov (180 EUR). Či Google chystá rozšírenie dostupnosti aj o Európu, zatiaľ známe nie je.