Úvod Novinky Budúcnosť je tu: Predstavili prvý fungujúci prototyp priehľadného displeja

Budúcnosť je tu: Predstavili prvý fungujúci prototyp priehľadného displeja

13

Čínsky start-up, ZUK, ktorý podporuje gigant z rovnakej krajiny, Lenovo, práve predstavil svoj prvý telefón. Volá sa Z1 a ponúka relatívne slušné špecifikácie. V ZUK Z1 nájdete 5,5-palcový displej s rozlíšením 1 920 x 1 080 pixelov, čipset Snapdragon 801, 3 GB RAM, 64 GB úložisko a 13 Mpx zadný fotoaparát. Spoločnosť uspokojila aj fanúšikov dlhej výdrže, telefón totiž vybavili 4 100 mAh batériou. Nechýba ani snímač odtlačkov prstov a nový USB-C konektor. Toto všetko za cenu, ktorá nepresiahne 300 dolárov.

To je všetko strašne fajn a sme si istí, že zariadenie bude mať minimálne na čínskom trhu obrovský úspech. Spoločnosť sa však nezastavila len tam. Rozhodla sa latku možností posunúť ešte o čosi vyššie. ZUK chce dokázať, že majú ambície stať sa skutočnými priekopníkmi vo svete mobilných technológií. Rozhodli sa teda predstaviť fungujúci prototyp zariadenia s priehľadným displejom. Zariadenie funguje tak, ako by ste to očakávali. Dá sa z neho volať, počúvať hudba či pozerať obrázky v galérii. Pravdepodobne beží na upravenej verzii Androidu.

Veľké spoločnosti, ako napríklad Samsung a LG, už teraz pracujú na priehľadných displejoch. Vzhľadom na to, že ZUK z ničoho nič predstavil takýto koncept nám dáva nádej, že prvé zariadenia, ktoré si budeme môcť kúpiť a ktoré ponúknu priehľadné displeje sú bližšie, než sme si prvotne mysleli.

[yop_poll id=“40″]

ZUK-1
ZUK-2
ZUK-3
ZUK-4
ZUK-5
ZUK-6