Len včera sme vás informovali a veľkej reštrukturalizácií v spoločnosti Google, ktorá je teraz dcérskou firmou spoločnosti Alphabet, ktorú založili zakladatelia Google, Larry Page a Segey Brin.

Novým riaditeľom Google sa stal doterajší šéf Androidu a Chrome, Sundar Pichai, pričom Alphabet bude dozerať ako na samotný Google tak na ostatné pridružené projekty a spoločnosti.

Alphabet (z ang. abeceda) je rozhodne zaujímavý názov pre spoločnosť a práve tento názov môže vyústiť do súdnych ťahaníc.

Alphabet totižto ako registrovanú ochrannú známku vlastní automobilka BMW aj spolu s doménou alphabet.com.

K TÉMEGoogle prešiel masívnou reorganizáciou – nový riaditeľ a nová, hlavná spoločnosť

Čo sa týka domény, problémom sa predstavitelia spoločnosti vyhli svojskou URL adresou https://abc.xyz, s názvom to však môže byť horšie.

Hovorca mníchovskej automobilky BMW uviedol, že neboli oboznámení s plánmi pánov Page-a a Brin-a a taktiež nedostali žiadne ponuky na odkúpenie ochrannej známky či domény.

Hovorca ďalej uviedol, že nemajú v pláne ako ochrannú známku tak doménu predávať.

Vzhľadom k tomu, že sa Google pohybuje v automobilovom priemysle so svojimi samo-riadiacimi autami, BMW by mohlo argumentovať, že môže dôjsť k zmäteniu ich zákazníkov, čo by mohlo mať za následok súdny spor.

BMW je však v tomto prípade na koni a uvidíme, či Google vyvinie iniciatívu, ktorá by viedla k obojstranne prospešnej dohode alebo Google automobilku BMW jednoducho „preplatí“.