Nové Corning Gorilla Glass

Dotykové displeje predstavujú miesto, kde okrem našich odtlačkov nájdeme aj obrovské množstvo nebezpečných mikroorganizmov. Spoločnosť Corning, výrobca populárnych odolných skiel Gorilla, má však na tento problém celkom efektívne riešenie, ktoré má premiéru v čínskom smartfóne.

Antimikrobiálne Gorilla Glass v ZTE Axon dokáže podľa zrealizovaného merania behom dvoch hodín zneškodniť takmer všetky baktérie a vírusy, ktoré sa na ňom nachádzajú. Táto unikátna funkcia výrazne zredukuje šancu, že sa naše telo nakazí nebezpečným ochorením alebo kožnou plesňou.

S nárastom popularity dotykovej technológie a našou konštantnou interakciou s ľuďmi a verejnými objektami, mikróby na našich smartfónoch nie sú naše vlastné. Vyvinuli sme antimikrobiálne sklo s cieľom vyriešiť tento problém,“ uviedol viceprezident programu špeciálnych povrchov zo spoločnosti Corning.

Android zariadenie ZTE Axon bolo predstavené 17. júla a na pulty obchodov dorazí koncom mesiaca, pričom má stáť zhruba 450 amerických dolárov. Medzi jeho technickými špecifikáciami nájdeme Snapdragon 810; 5,5-palcový Quad HD displej; 4 GB operačnú pamäť; 13 (duálny) a 8 MPx fotoaparáty či 3,000 mAh batériu.

ZTE Axon
ZTE Axon