Spoločnosť Sonavation dnes oznámila, že môže navždy zmeniť spôsob, akým sa pozeráme na snímanie odtlačkov prstov pri smartfónoch ale aj iných zariadeniach.

Ultrazvuková biometrická technológia, ktorú spoločnosť vyvinula dokáže byť použitá v rámci 3D senzorov priamo s ochranným sklom Gorilla Glass, ktoré všetci dobre poznáme z našich smartfónov a tabletov, a teda dokáže čítať odtlačky prstov priamo z tohto ochranného skla.

Táto nová technológia môže účinne znížiť výrobné náklady a maximalizovať priestor na zaradeniach tak, že už nebude potrebné používať rôzne tlačidlá, dotykové plôšky, výrezy a podobne, ktoré obsahovali snímač odtlačkov prstov.

Navyše môže byť tento nový a diskrétny spôsob ochrany použitý napríklad aj pri nostieľných technológiach, zariadení internetu vecí a vlastne teoreticky všetkom, čo chráni sklo Gorilla Glass.

Karl Weintz, generálny riaditeľ spoločnosti Sonavation:

Rôzny spotrebitelia a podniky sa v súčasnosti spoliehajú na mobilné zariadenia viac ako inokedy, a náš postup poskytuje nové, nákladovo efektívne a bezpečné možnosti pre výrobcov. 

odtlacok-640x427Aj keď účinnosť technológie ešte nebola potvrdená ani verejne otestovaná, Sonavation tvrdí, že ich softvér a hardvér dokáže rýchlo a presne identifikovať odtlačok prsta, pričom pracuje efektívne napriek vlhkosti, mastnote či prípadnému znečisteniu pokožky.

Technológia spoločnosti Sonavation je kompatibilná len s krycím sklom Gorilla Glass, čo však nie je problém, keďže ho používa väčšina mobilných výrobcov.

Spoločnosť Sonavation je teraz odkázaná na záujem výrobcov, ktorí môžu technológiu uviesť na trh práve prostredníctvom svojich výrobkov a zariadení, a my dúfame, že ju v praxi uvidíme už čoskoro.