Úvod Výrobcovia Samsung Samsung plánuje integrovať dotykové ovládanie na zadnú stranu smartfónov

Samsung plánuje integrovať dotykové ovládanie na zadnú stranu smartfónov

Samsung pracuje na zlepšovaní každého detailu, vrátane dotykovej interakcie.

0
Patentový náčrt

Minuloročná patentová prihláška juhokórejského výrobcu naznačuje, že v nadchádzajúcich modeloch pribudne netradičný spôsob interakcie. Pokiaľ by sa daná technológia teda niekedy premietla aj do praxe, výrazne uľahčí súčasné používanie inteligentných telefónov.

Spoločnosť Samsung ešte koncom minulého roka podala na americký patentový úrad žiadosť, v ktorom si chce prisvojiť nové ovládacie prvky. Podľa dostupných náčrtov, kde je vyobrazené zariadenie podobné Galaxy S6 edge, pôjde zároveň i o dotykovú náhradu za súčasné hardvérové tlačidlá na bokoch konštrukcie, vrátane tlačidiel hlasitosti.

Informoval web patentlymobile.com.

Aby však ovládanie na zadnej strane používateľovi neprekážalo, bude ho môcť aktivovať špecifickým držaním smartfónu – patentová prihláška znázorňuje napríklad uchop iba jednou rukou a všetkými jej prstami. Ďalší spôsob interakcie poslúži k vysunutiu virtuálnej klávesnice, stačí len jednoducho potiahnuť prsty po oboch stranách zobrazovacej jednotky smerom nahor (obrázok nižšie).

Patentový náčrt

Keď nám Samsung skutočne umožní ovládať displej aj prostredníctvom dotykovej plochy zo zadnej strany, výrazne zjednoduší súčasné používanie smartfónov. Podobný princíp môžeme vidieť pri LG G4 a jeho zadných hardvérových tlačidlách, ktoré sú z pohľadu ergonómie umiestnené akoby na ideálnom mieste.