Úvod Výrobcovia LG LG G4 Beat (G4s) predstavený: 5,2″ Full HD displej, Snapdragon 615, 5...

LG G4 Beat (G4s) predstavený: 5,2″ Full HD displej, Snapdragon 615, 5 MPx selfie a laser

Prichádza ďalšia varianta G4, ktorá nezničí peňaženky spotrebiteľov.

3
LG G4s

Čerstvý prírastok do mid-range portfólia juhokórejskej spoločnosti LG nesie podobu vlajkovej lode G4, v hardvérovej výbave je však výrazne nižšie. Novinka bude navyše niesť vo viacerých kútoch sveta rozdielny názov, na európskom trhu pôjde o LG G4s, inde zase o LG G4 Beat.

Výrobca sa tak zrejme snaží zlepšiť svoju pozíciu pri konkurovaní s dostupnými Android smartfónmi z Číny, ktoré posledné mesiace rúcajú biznis-stratégie viacerým renomovaným spoločnostiam.

LG G4s (alebo Beat) preto ponúka charakteristické črty dizajnu tohtoročnej vlajkovej lode a taktiež aj časť z jej technológií, vrátane laserového zaostrovania alebo senzoru spektra farby pri hlavnom, 8 MPx (v Latinskej Amerike 13 MPx) fotoaparáte na zadnej strane. Hlavný rozdiel by ale mal byť v cene, tú ale výrobca zatiaľ nepredstavil.

LG G4s
LG G4s

Medzi technickými špecifikáciami figuruje 64-bitový čipset Snapdragon 615, ktorý poháňa aj Xiaomi Mi 4i, ďalej 5,2-palcový Full HD displej, 1,5 GB operačná pamäť, 8 GB interné úložisko s možnosťou rozšírenia, LTE konektivita, Android 5.1 Lollipop, 5 a 8 MPx fotoaparáty či 2,300 mAh batéria.

Zariadenie dorazí v troch farebných prevedeniach na pulty obchodov Francúzska, Nemecka a Brazílie ešte počas tohto mesiaca.