Prostredníctvom nového projektu by mala skupinka vybraných start-upov nadobudnúť niekoľko patentovaných technológií, ktoré Google kúpil od tretích strán. To im zabezpečí nie len väčší potenciál preraziť, ale aj ochranu pred spoločnosťami s agresívnou patentovou politikou.

Podmienkou je taktiež vstúpiť do LOT Network, kde nechýba ani Dropbox, Canon a veľa ďalších veľkých mien zo sveta biznisu.

Aliancia ma za cieľ bojovať proti tzv. ‚patentovým trollom‘, ktorí miesto prinášania hodnôt na spotrebiteľský trh iba špekulujú, kde by vedeli vďaka vlastnému patentovému portfóliu súdne napadnúť iného výrobcu a následne zarobiť zopár miliónov dolárov, a to bez akejkoľvek snahy vyvíjať produkty alebo ponúkať služby.

Start-up musí ďalej spĺňať ešte jednu dôležitú požiadavku. Ak boli teda jeho minuloročné výnosy v hodnote od 500 tisíc do 20 miliónov dolárov, má skutočne veľkú pravdepodobnosť, že ho Google do 50-členného ‚Patent Starter Project‘ vyberie.

Začínajúce tímy by mali mať možnosť voľby z troch až piatich patentových skupín. K dispozícii im zostanú však maximálne iba dve.