Z rôznych informácií, či už zo schematických nákresov alebo zdrojov, ktoré majú prístup k prototypom chystaného phabletu je viac než isté, že Galaxy Note 5 prejde zmenou dizajnu. Zariadenie sa má podobať na Galaxy S6 a S6 edge, akurát bude väčší a v jeho konštrukcii bude miesto pre svetoznámy stylus S Pen. Čo je však okrem toho taktiež viac než jasné je to, že Galaxy Note 5 stratí jednu z funkcie, ktoré budú nepochybne chýbať mnohým zo záujemcov – slot pre microSD kartu a vymeniteľnú batériu.

Toto konštatovanie vyšlo z nákresov, ktoré sa na internete objavili len pred dvomi dňami. V nekompromisnom dizajne nového Galaxy Note 5 a S6 edge Plus už podľa všetkého neostalo miesto na slot pre obľúbenú microSD kartu. Dizajn však nie je jediným dôvodom, prečo sa Samsung rozhodol vynechať slot pre microSD kartu. V novinke sa totiž objaví pamäť s technológiou UFS 2.0 (rovnaká ako v S6), ktorej radič už nie je kompatibilný s bežným štandardom eMMC 5.0, ktorý využívajú microSD karty v ostatných telefónoch.

Ak Galaxy Note 5 skutočne príde s UFS 2.0, Samsung bude musieť upustiť od microSD slotu, alternatívne bude musieť zariadenie vybaviť dvomi radičmi pamäte. Ďalším riešením by mohlo byť ponúknutie 32GB pamäte v základnej verzii.