Apple (zdroj: flickr.com)

Ambície úspešných značiek občas vyzerajú až moc prehnané, v skutočnosti sa však z nich takmer vždy nakoniec stane realita. A to platí aj v prípade americkej spoločnosti Apple, ktorá chce ďalšou generáciou iOS smartfónu nadviazať na úspech súčasných modelov iPhone 6 a iPhone 6 Plus.

Podľa informácií renomovaného webu The Wall Street Journal vraj kalifornský gigant upozornil svojich dodávateľov komponentov, že majú pripraviť výrobné kapacity, aby tak spolu dokázali čo najefektívnejšie reagovať na obrovský dopyt po oficiálnom, septembrovom predstavení.

Na pláne je tak do konca roka vyrobiť neuveriteľných 85 až 90 miliónov kusov iPhone 6s. Minulý rok bolo pritom toto číslo zhruba 70 – 80 miliónov iPhone 6 a 6 Plus. Počas vianočného kvartálu dokázalo Apple predať cez 74 miliónov, takže minuloročné plány neboli ďaleko od plánovaného cieľa.

Tohtoročná generácia by mala prísť taktiež v dvoch veľkostne-rozdielnych verziách so 4,7 a 5,5-palcovou uhlopriečkou displeja. Očakáva sa však aj väčší výkon alebo ľahšia či tenšia konštrukcia s drobnými dizajnovými vylepšeniami, ktorú tentokrát pravdepodobne Apple vyrobí z pevnejšieho hliníka, aby tak spoločnosť predišla problémom s ohýbaním.