Úvod Zaujímavosti Zabudnite na kolieska: Funkčný hoverboard vraj existuje, výrobca ho dokonca ukázal na...

Zabudnite na kolieska: Funkčný hoverboard vraj existuje, výrobca ho dokonca ukázal na VIDEU

Lexus ukázal futuristický skateboard, ktorý údajne funguje a už ho aj testujú profíci.

6
Hoverboard

Najnovšie video zo série Amazing in Motion od výrobcu automobilov Lexus ukazuje funkčný hoverboard, ktorý je schopný vznášať sa pár centimetrov nad zemou. Má teda ďaleko od legendárneho hoverboardu z filmu ‚Späť do budúcnosti 2‘. Je však naozaj možné, že sa práve uskutočnil sen miliónov fanúšikov sci-fi?

Nuž, nie sme si úplne istí. Hoverboardov tu už bolo veľa a ani jeden z nich v skutočnosti veľmi dobre nefungoval. Jeden zo spôsobov, ako vyrobiť futuristický skateboard, je vybaviť ho supravodivými magnetmi a umiestniť ho na špeciálny magnetický povrch.

Lexus vyhlásil, že jeho zariadenie využíva na chladenie tekutý dusík a permanentné magnety zas pomáhajú jazdcovi udržať sa na doske.

hoverboard Lexus

Spoločnosť ale mlčí a k svojmu vynálezu odmieta zverejniť akékoľvek vyjadrenia. Hovorí však, že je reálny, pričom ho vyvíjali 18 mesiacov v Nemecku a Londýne, a momentálne ho v Barcelone testuje profesionálny skater, ktorý tvrdí, že jazda na hoverboarde je úplne odlišná od klasického skateboardu na kolieskach.

Naozaj veľmi chceme veriť, že niečo podobné skutočne existuje. Bohužiaľ, video nižšie vyzerá dosť podozrivo. Nikto na hoverboarde nejazdí a fakt, že sa vznáša nad normálnym betónovým povrchom je tiež trochu zvláštny. Ako sme spomínali, aby magnety fungovali, musí byť celé zariadenie na špeciálnom supravodivom povrchu.

https://www.youtube.com/watch?v=7zTCgMPZRuo