Spoločnosť Google má, čo sa týka mobilného segmentu, na rozvíjajúcich sa trhoch veľké plány a nejedná sa len o predaj cenovo dostupných smartfónov. 

V rozvojových krajinách je okrem iného problém s pomalým internetovým pripojením, pričom takéto pripojenie výrazne znižuje používateľský komfort pri smartfónoch a tabletoch.

Google už dávnejšie informoval o spôsobe konverzie a optimalizácie internetových stránok, kde sa mu podarilo docieliť až 4 násobnú rýchlosť načítania a 80 % úsporu dát.

K TÉMEGoogle testuje nový spôsob optimalizácie stránok. Priniesť môže až 80% úsporu dát a štvornásobnú rýchlosť

Dnes sa o funkcii objavili ďalšie informácie a jej názov je Google Web Light.

Google Web Light sa aktivuje, ak prehliadač detekuje pomalú konektivitu, čiže by prehliadanie malo zostať aj naďalej rýchle a pohodlné.

Táto funkcia je k dispozícii zatiaľ iba v Indonézii a postupne sa dostane aj na ďalšie rozvíjajúce sa trhy. Žiaľ, funkcia je určená len pre tieto lokácie a nič nenasvedčuje tomu, že by sa objavila aj v USA či Európe.

Určite by si našla uplatnenie aj na týchto trhoch, keďže nie všade je dostatočné pokrytie kvalitným signálom a využitie by našla v odľahlých oblastiach či na vidieku.

Aby sme si vedeli predstaviť ako Google Web Light funguje, k dispozícii máme video, ktoré funkciu demonštruje.