Úvod Výrobcovia Samsung Majú Samsung smartfóny problém s multitaskingom?

Majú Samsung smartfóny problém s multitaskingom?

5
Foto: SamMobile

Samsung je spoločnosť, ktorá Android bez akýchkoľvek pochýb, obohatila o multitasking. Priniesla ho v rozšírenej podobe na svojich vlajkových zariadeniach radu Galaxy Note. Najnovšie prešľapy však naznačujú tomu, že sa naň jeho softvéroví inžinieri prestali zameriavať. Prepínanie sa medzi aplikáciami je na telefónoch od kórejského giganta skôr utrpením, než niečím, čo by malo byť jednoduché a intuitívne.

Server SamMobile.com píše o tom, ako problémy začali už s Galaxy Note 4. V jeho prípade totiž celé grafické prostredie využívané pre zobrazenie aplikácií, ktoré ste používali naposledy pôsobilo až príliš pomaly. Vo väčšine prípadov trvalo až dve sekundy, kým sa zobrazilo a to je pri rýchlych prstoch veľmi dlhá doba. Aktualizácia na Lollipop tento problém v žiadnom prípade neopravila. Príkladom sú Galaxy S6 a S6 edge, dva telefóny s najlepšie optimalizovaným TouchWizom vôbec. Trpia rovnakou chybou.

Okrem toho, Galaxy S6 a S6 edge majú problém so správou operačnej pamäte. Tento problém sa prejavuje tak, že zariadenia príliš rýchlo zatvárajú aplikácie bežiace na pozadí. To automaticky kazí multitasking, funkciu, ktorá bola pre Samsung tak ikonická.

Zlepší sa situácia s príchodom Galaxy Note 5? Jeden môže len dúfať, no ja pevne verím, že sa toho dočkáme. TouchWiz mal už dosť času dozrieť a prejsť všetkými potrebnými zmenami na to, aby bol skutočne optimalizovaný a aby to tak ostalo dlhšie ako prvých pár týždňov.

Aké sú vaše skúsenosti s multitaskingom na Samsung smartfónoch? Ako dlho vám trvá prepnutie sa medzi aplikáciami?