Elegantná konštrukcia S6 edge

Tak sa zdá, že modifikácia nadčasového GALAXY S6 edge s väčšou uhlopriečkou displeja bude nakoniec skutočnosťou. Juhokórejský gigant žiada od kompetentných úradov v domácej krajine registráciu názvu S6 Note, čo je predzvesťou predstavenia úplne nového modelu s operačným systémom Android. Výrobca si tak chce zabezpečiť, že obchodná značka bude v budúcnosti už iba jeho.

Informoval holandský web GalaxyClub.

Zatiaľ oficiálne nepredstavené zariadenie pred nedávnom kolovalo internetom dokonca aj na fotkách vo videu, kde sme mali možnosť vidieť veľmi podobné vizuálne spracovanie, akým disponuje unikátne prevedenie tohtoročnej vlajkovej lode spoločnosti Samsung. Jediný badateľný rozdiel má byť pritom zatiaľ iba v 5.7-palcovej zobrazovacej jednotke. Či ale dostane do výbavy i trošku odlišný hardvér, je zatiaľ stále neznáme. Podľa slova ‚Note‘ v názve však môžeme predpokladať, že pribudne softvérová podpora pre inteligentné pero S Pen.

Žiadosť o registráciu obchodnej značky S6 Note
Žiadosť o registráciu obchodnej značky S6 Note (zdroj: GalaxyClub)

Web PhoneArena ďalej spomína prekvapujúcu zámenu čipsetov. GALAXY S6 Note by tak mal dostať do hardvérovej výbavy miesto Exynos 7420 konkurenčný Snapdragon 808 so 6-jadrovým CPU a Adreno 418 GPU, ktorý nájdeme aj v LG G4.

Predstavenie novinky odhadujeme na september, kedy Samsung každý rok realizuje mediálne podujatie a predstavuje vynovených nástupcov z modelovej rady Note.